Delsjöns kanotcentral

Vårregattan 2024

29 maj 2024

En strålande sista helg i mars hölls årets Vårregatta på Nyköpings kanotstadion. NPK ställde upp med 5 deltagare, Philip och Alfred i seniorherrar, Greta i NeloMix, Oskar och Edvin i H16 och Liam i ställde upp som 12åring i H14.

Det hölls nationella sprintlopp med deltagare från hela landet och en stark finsk delegation. Oskar och Edvin körde i den största klassen H16 med ca 30 deltagare. Bägge körde i A och B finalerna och det blev en 3:e plats till Oskar i K1 200m. Seniorklassen saknade VM deltagarna men höll fortfarande väldigt hög klass. Philip deltog i A och B finaler och Alfred såg till att vinna sina C finaler. I besättningsloppen satt Philip med i medaljbåtar i alla lopp. Liam gjorde stordåd i H14 klassen och såg till att få fina platser i både A och B finalerna.

Långloppen var väldigt spännande, Philip kämpade till sig en 6:e plats och Alfred fick ett tungt träningspass i egen majestät. Edvin tog en 18:e plats medan Oskar fick ont i axeln och kunde heja på svansen i loppet. Liam paddlade hem en 11:e plats.

Greta och Alfred deltog i K2Mix 1250m och NPK fick äntligen en lott NeloMix cupen.