Delsjöns kanotcentral
Delsjöns kanotcentral
Delsjöns kanotcentral
Delsjöns kanotcentral

Kurser

Nybörjarkurs i motionspaddling

Är du intresserad av kajakpaddling som träningsform, eller kanske tävla?

Vi är många som motionspaddlar för avkoppling och motion och även några som tävlar. Tack vare alla våra olika klubbkajaker, kan vi alltid paddla "rätt" kajak både när du kopplar av efter jobbet eller om du åker på tävling.

Under säsongen arrangerar Näsets Paddlarklubb (NPK) flera nybörjarkurser för vuxna som vill börja paddla motionskajak. Nybörjarkurserna är öppna för alla. Den mesta tiden spenderar vi i kajakerna och vi kommer att paddla i Stora och Lilla Delsjön. Vi paddlar Vingpaddel och lätta motionskajaker hela kursen.

Vi kommer att gå igenom effektiv paddlingsteknik , manöverteknik och räddningstekniker för motionskajaker och mycket mer! Räddningsdelen är en viktig del av kurserna. Vi kommer att träna på att själva klättra upp i en kapsejsad kajak och att hjälpa våra kamrater att komma upp.

I priset ingår lån av nödvändig utrustning (kajak, paddel och flytväst) och bastu och fika efter varje kurstillfälle, Man blir även medlem i NPK efter avslutad kurs.

Nybörjarkurs i kajakpaddling på Delsjön, vuxenkurs.

Obs! Finns inga kurser publicerade via ovan länk, så ber vi dig att avvakta till senare under säsongen.

Nybörjarkurs i havspaddling

Vill du börja paddla havskajak? Då är detta kursen för dig!

Under kursen går vi igenom grunderna i havspaddling. Du får lära dig grundläggande paddeltag och prova på olika räddningstekniker. Under kursen lär du dig också hur du ökar din och dina kamraters säkerhet på havet och du introduceras till grunderna i navigation. Kursen är uppdelad på två tillfällen: en kväll på Delsjön och heldag på havet.

I avgiften ingår

Lån av kajak, paddel, flytväst och kapell. Deltagande i klubbens nybörjartur med övernattning i Göteborgs skärgård. Medlemskap i klubben för er som vill fortsätta att paddla med oss.

Efter kursen

Efter genomgången kurs är du välkommen att delta i våra klubbaktiviteter, såsom kamratpaddlingar, turpaddlingar och träningar. Under sommarhalvåret paddlar vi på havet varje torsdag kväll. Vi arrangerar också flera klubbturer varje år.

Förkunskapskrav

Simkunnighet

Obs! Finns inga kurser publicerade via ovan länk, så ber vi dig att avvakta till senare under säsongen.

Kanotskola för ungdomar

Kanotskolan är en förberedande kurs för att få delta på våra ungdomsträningar, vi har kanotister på alla nivåer, allt från nybörjare direkt från kanotskolan till erfarna paddlare från tävlingsbanorna.

Vi har flera kursledare vid varje tillfälle, ofta en ledare per fyra deltagare så det finns gott om tillfällen för individuella tips! Kursledarna är rutinerade kanotister med mycket paddelerfarenhet, allt från tävlingsbanorna till lugna dagsturer. 

Kanotskolorna kommer att hållas på våra lugna vatten i Delsjön, Göteborg.

Några dagar innan kursen börjar får du ett mail med information just kring din kurs.

För att kunna delta i någon av NPKs nybörjarkurser måste du kunna simma minst 200 m.

Obs! Finns inga kurser publicerade via ovan länk, så ber vi dig att avvakta till senare under säsongen.

crossmenu